Categories: Aktuality

Tatranská Lomnica otvára zjazdovku v Lomnickom sedle

Lyžiarskemu stredisku v Tatranskej Lomnici sa predsa len podarí túto zimnú sezónu otvoriť najvyššie položenú a najstrmšiu zjazdovku na Slovensku – v Lomnickom sedle. Fajnšmekri si už od soboty 22. marca môžu užiť tzv. Francúzsku muldu, ktorá začína v nadmorskej výške 2 190 m.n.m. Spustenie dlho očakávanej zjazdovky môže negatívne ovplyvniť už len silný nárazový vietor.

Prvý jarný víkend bude v Tatrách horúco. Lyžiarov nebudú rozpaľovať iba jarné teploty, ale aj prvá jarná grilovačka na Skalnatom plese. Tí, ktorí si budú chcieť vychutnať grilované špeciality, či ochutnať produkty na slnečnej terase, čaká malé sprievodné prekvapenie. Z medzistanice lanovky Štart bude na Skalnaté pleso premávať špeciálna 15-miestna party kabína s hudobnou produkciou a svetelnými efektmi. Party kabína a živá hudba na Skalnatom plese sa postará o príjemnú zábavu spojenú s oddychom v prekrásnom tatranskom prostredí. Víkend sa na Štrbskom Plese bude niesť v znamení snowboardingu. Všetci priaznivci tohto športu budú 22. a 23. marca súťažiť v novej olympijskej disciplíne európskeho pohára – slopestyle. V stredisku je pripravený bohatý program a party na svahu. Tretí jarný deň si lyžiari budú môcť užívať okrem najdlhšej a najťažšej 5,5 kilometrovej zjazdovky z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice aj červené náročnejšie a rodinné modré zjazdovky. Aj keď mierna zima tento rok potrápila prevádzkovateľov a majiteľov lyžiarskych stredísk, horské stredisko Vysoké Tatry má ideálne podmienky na jarnú lyžovačku. V Lomnickom sedle je 80 cm prírodného snehu, na svahoch v Tatranskej Lomnici 55 cm a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Lyžiari si užívajú nielen jarné teploty, ale aj jarné ceny skipassov, najvýhodnejšie cez e-shop GoPass TU. Štrbské Pleso má aktuálne 9 kilometrov stredne náročných a ľahkých zjazdoviek a 65 cm snehu, podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Podrobne k aktivitám, zjazdovkám, lanovkám a službám vo Vysokých Tatrách na www.vt.sk.

Recent Posts

Pohyb orientácia v teréne [podcast] 4/6

Štvrtý diel podcastu o bezpečnosti na horách  Bezpečne ďalej zájdeš uzrel svetlo sveta a spoločne s…

1 deň ago

Lyžovačka pokračuje v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní…

1 týždeň ago

Hory nie sú kulisou

Nedávno som robil prednášku o Nepále. Okrem „fantastickej strechy sveta“ je Nepál bohužiaľ i jednou s najchudobnejších krajín…

2 týždne ago

Dni Tatranského národného parku

Najstarší národný park na Slovensku oslávi tohto roku  75. výročie založenia. Aj toto jubileum bolo…

2 týždne ago

Nedá sa vidieť, nedá sa kúpiť. Priateľstvo je tá najkrajšia vec, ktorú nájdete v horách

Sme evolučne nastavení na to, aby sme sa tešili z pohybu, čerstvého vzduchu a krásnych…

2 týždne ago

Horolezci a skialpinisti, STOP! Do TANAP-u už nesmiete!

Pondelok 15.4. bol posledným dňom, kedy sa skialpinisti a horolezci mohli rozlúčiť s túrami na…

2 týždne ago