Categories: Aktuality

Tatry udávajú trendy

Jediná správna cesta k spokojným hosťom sú prvotriedne služby. Vedia to aj Tatranci a preto koncom minulého roku úspešne zvládli projekt preverovania kvality reštauračných zariadení. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa Vysoké Tatry opäť nestratili medzi najlepšími. Podľa hodnotenia týždenníka Trend je Grand Hotel Kempinski High Tatras druhý najlepší hotel na Slovensku. Smokovecký Culinarium Restaurant je zase štvrtá najlepšia reštaurácia, so stratou len dvoch bodov na dve víťazné reštaurácie. Ocenený bol aj samotný Gabriel Kocák, majiteľ a šéfkuchár Culinarium Restaurant.

Tatranci si položili latku kvality vysoko, darí sa im byť medzi najlepšími a udávať trendy v hotelierstve aj v gastronómii. „Návštevnosť nášho regiónu rastie, čo nás teší, ale je to pre nás aj veľký záväzok. Zároveň sme si vedomí, že je vždy čo zlepšovať. Aj preto sme koncom minulého roku úspešne zvládli systém kontroly gastro prevádzok. V posledných dňoch nás veľmi potešilo ocenenie gastronómie v Tatrách od hodnotiteľov týždenníka Trend. Hrdí sme najmä na Gabriela Kocáka a jeho Culinarium Restaurant,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Ocenenie Reštaurácia pána šéfkuchára získal Gabriel Kocák zo Starého Smokovca. Cena sa udeľuje zariadeniam, kde je majiteľom alebo spolumajiteľom šéfkuchár podniku. Do jedál Gabriel Kocák vkladá čo najviac prírody a verí, že hostia v nich spoznajú to najlepšie z Tatier. „Čo pre hercov znamená zlatá soška Oscara, to je pre mňa pocit, že ľuďom chutilo a dokážu si moje jedlo zapamätať aj vizuálne. Zrejme každý chce po sebe zanechať nejaký rukopis a o niečo podobné sa pri svojich výtvoroch snažím aj ja,“ priznáva ambiciózny šéfkuchár. Jeho Culinarium Restaurant sa nestratila ani v rebríčku najlepších reštaurácií, kde získala so stratou len dvoch bodov skvelé štvrté miesto.

V prvej desiatke sa zaskveli zase dva hotely zo Štrbského Plesa. Na druhom mieste to bol jediný päť hviezdičkový hotel v Tatrách Grand Hotel Kempinski High Tatras a vynikajúco si počínal aj Wellness Hotel Borovica. Prvý zástupca luxusnej siete Kempinski na Slovensku, unikátny Grand Hotel Kempinski High Tatras, si získal srdcia bežných klientov aj odborných hodnotiteľov. Luxusný hotel zaujme unikátnou lokalizáciou na brehu Štrbského plesa, vkusne riešeným interiérom s dôrazom na najmenšie detaily aj špičkovou kuchyňou. Hotel pravidelne organizuje komorné koncerty, uplynulý víkend to bol napríklad legendárny Olympic, ktorý ocenil aj tunajšiu skvelú kuchyňu. Tú vyskúšali aj iné spevácke hviezdy ako „božský“ Karel Gott či Lucie Bílá.

Cestovný ruch je behom na dlhé trate a Tatranci to vedia. Systém preverovania kvality gastronomických zariadení preto pokračuje aj v tomto roku. Jeho cieľom je najmä kontinuálne zlepšovanie kvality služieb aj vyzdvihnutie najlepších z najlepších, čím vlastne Tatranci pomáhajú samotným návštevníkom zorientovať sa a vybrať si z ponuky to najlepšie.

Recent Posts

Pohyb orientácia v teréne [podcast] 4/6

Štvrtý diel podcastu o bezpečnosti na horách  Bezpečne ďalej zájdeš uzrel svetlo sveta a spoločne s…

6 hodín ago

Lyžovačka pokračuje v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní…

1 týždeň ago

Hory nie sú kulisou

Nedávno som robil prednášku o Nepále. Okrem „fantastickej strechy sveta“ je Nepál bohužiaľ i jednou s najchudobnejších krajín…

1 týždeň ago

Dni Tatranského národného parku

Najstarší národný park na Slovensku oslávi tohto roku  75. výročie založenia. Aj toto jubileum bolo…

2 týždne ago

Nedá sa vidieť, nedá sa kúpiť. Priateľstvo je tá najkrajšia vec, ktorú nájdete v horách

Sme evolučne nastavení na to, aby sme sa tešili z pohybu, čerstvého vzduchu a krásnych…

2 týždne ago

Horolezci a skialpinisti, STOP! Do TANAP-u už nesmiete!

Pondelok 15.4. bol posledným dňom, kedy sa skialpinisti a horolezci mohli rozlúčiť s túrami na…

2 týždne ago